Történet

 

Több száz évvel az emberiség a kipusztulás szélére került az emberevő óriások, a titánok támadásainak következtében. A több emelet magas, intelligenciával látszólag nem rendelkező óriások eredete és célja ismeretlen, úgy tűnik, pusztán kedvtelésből esznek embereket. Az emberiség maroknyi túlélő része egy hatalmas falrendszerrel körbevett városban talált menedéket. A falak száz éve jelentenek teljes oltalmat az emberiség számára, és még a legmagasabb óriás sem tud átjutni rajtuk.

A történet a Paradis szigeten játszódik, főhősünk Eren Jaeger itt él családjával és fogadott húgával Mikasával a legnagyobb harmóniában. Azonban a biztonság szertefoszlik, és az emberiség száz év óta a legszörnyűbb napját éli át, amikor egy nap hatalmas óriás jelenik meg a külső falnál tönkretéve azt, ismét rászabadítva az emberevő titánok hadát az emberekre.

 

Eren és Mikasa is szemtanúi lesznek a borzalmas vérengzésnek, és anyjuk halálának. Eren haragjában és tehetetlenségében megesküszik, hogy bosszút áll és megöli valamennyi óriást. Eren, Mikasa és gyerekkori barátjuk, Armin belépnek a katonaságba és megkezdik kiképzésüket, mely során elsajátítják a titánok megölésének technikáját és a speciális 3 dimenziós navigációs rendszer használatát. Évekkel később hőseink és barátaik készen állnak, hogy felvegyék a harcot az óriásokkal, és bosszút álljanak szeretteikért és az emberiségért. Eren hamarosan kitüntetett szerepet kap a titánok elleni harcban, és ezzel együtt a fokozatosan kibontakozó rejtélyek egyre izgalmasabbá teszik a történetet.